Misschien geldt dit alleen voor mij en herken jij je hier totaal niet in, maar als ik in de sportschool sta zie ik er meestal uit als een vermoeide tomaat. Niet heel aantrekkelijk dus. Toch wil ik altijd graag nog een beetje fatsoenlijk uitzien, want je weet maar nooit wie je tegenkomt. Maar hoe doe je dit dan, als je wel zin hebt om flink te sporten? In deze blog geef ik wat tips die je kunnen helpen om je vermoeide uiterlijk te kunnen compenseren met een sportieve look.

Een goede outfit doet wonderen

Laten we bij het begin beginnen: een leuk uiterlijk kan je makkelijk creëren met het dragen van leuke kleding. Wat heb jij aan als je gaat sporten? Het is natuurlijk een heel verschil of je in je lelijke huispak in de sportschool staat of met een stijlvolle sportlegging. Sportmerken zoals Nike en Adidas verkopen vaak mooie en sportieve kleding waarin jij jouw sportsessie kan rocken. Deze kledingstukken kunnen echter soms wel een beetje aan de dure kant zijn. Heb je een iets kleiner budget? Veel normale mode winkels, zoals H&M, Forever21 en de Bershka hebben tegenwoordig ook sportkleding in de aanbieding. Deze zijn vaak betaalbaar en zien er ook nog eens leuk uit.

Flitsende schoenen

De een vindt dit belangrijker dan de ander: Het dragen van vette schoenen. En of het voor jou nou belangrijk is of niet, schoenen kunnen veel doen voor je look. Hou jij nou niet zo van die hele grote sneakers in neonkleuren? Dan zijn er gelukkig ook genoeg opties die er sportief en mooi uitzien, maar niet zo opvallend zijn. Zelf heb ik bijvoorbeeld sportschoenen van het merk Mason Garments. Dit zijn stevige schoenen die prettig zijn om mee te sporten, maar ze zijn ook neutraal genoeg om af en toe ergens anders naartoe te dragen.

The finishing touch

De laatste tip die ik graag wil meegeven is om het effect van sportaccessoires niet te onderschatten. Zelf ben ik er dit jaar achter gekomen dat accessoires niet alleen in het dagelijks leven een groot verschil kunnen maken, maar ook in de sportschool. Door bijvoorbeeld leuke koptelefoon, fel gekleurde oortjes of leuke tas aan te schaffen lijk je meteen al een stuk sportiever. Ook zijn er veel accessoires die bijdragen aan je sportieve uiterlijk maar tegelijkertijd ook praktisch zijn voor tijdens het sporten. Denk bijvoorbeeld aan leuke gewichtjes, coole stretch banden of een mooie waterfles.