Het is niet altijd gemakkelijk om weer in een trainingsroutine te komen na een blessure of ziekte. Het lijkt alsof de eerste stap altijd de moeilijkste is. Ik heb een lijst samengesteld met tips die je kunnen helpen om weer in de stemming te komen. 1. Begin langzaam 2. Begin met chiropractie 3. Beperk de duur 4. Stop als je moe bent 5. Monitor je stappen

Begin langzaam

Laten we eerlijk zijn, een blessure of ziekte is niet gemakkelijk om mee om te gaan. Je moet een manier vinden om terug te komen op een fitnessniveau waar je blij mee bent. Je lichaam heeft tijd nodig om weer aan de bewegingen te wennen. Begin met een korte wandeling, voeg wat lichte rekoefeningen toe en voeg ten slotte wat lichte gewichten of cardio toe. Haast je niet, neem de tijd en geniet van de reis.

Begin met chiropractie

Een chiropractor kunt u helpen met een breed scala aan problemen. Van een whiplash tot chronische rugpijn, een chiropractor kan helpen. Een chiropractor kan je ook helpen om weer in vorm te komen. Met hun hulp kun je weer in vorm komen zonder de pijn van helemaal opnieuw beginnen. Zorg dat je een chiropractie in de buurt zoekt, zoals chiropractie Hilversum.

Beperk de duur

Als je een tijdje uit het spel bent geweest, doe het dan rustig aan. Je lichaam moet weer wennen aan de bewegingen. Duw jezelf niet te hard. Begin met een korte wandeling, voeg wat lichte rekoefeningen toe en voeg ten slotte wat lichte gewichten of cardio toe. Haast je niet, neem de tijd en geniet van de reis.

Stop als je moe bent

Het is ook belangrijk om het simpel te houden. U hoeft niet meteen terug te springen in uw oude trainingsroutine. Houd uw trainingen eenvoudig en gemakkelijk te hanteren voor uw lichaam. Je lichaam heeft tijd nodig om weer aan de bewegingen te wennen. Begin met een korte wandeling, voeg wat lichte rekoefeningen toe en voeg ten slotte wat lichte gewichten of cardio toe. Haast je niet, neem de tijd en geniet van de reis. Zeker nadat je corona hebt gehad is het slim om het rustig op te bouwen. Zorg voor een goede corona revalidatie met een specialist. 

Monitor je stappen

Als je een tijdje uit het spel bent geweest, doe het dan rustig aan. Het is belangrijk om je stappen to monitoren. Je lichaam moet weer wennen aan de bewegingen. Duw jezelf niet te hard. Begin met een korte wandeling, voeg wat lichte rekoefeningen toe en voeg ten slotte wat lichte gewichten of cardio toe. Haast je niet, neem de tijd en geniet van de reis.