Als je lekker wilt sporten, heb je daar muziek bij nodig. Het liefst iets opzwepends dat je aanzet tot nog beter je best doen. Het is dan niet handig om met “oortjes” in te gaan sporten. Die zitten altijd in de weg. Nee, zeker als je thuis aan het sporten gaat, kun je veel beter even boxjes aansluiten op je mobiel. Hiervoor heb je een USB kabel nodig. Aan een USB kabel komen is helemaal niet moeilijk. Een USB kabel bestel je namelijk gewoon online. Je moet er alleen even op letten dat de stekkers (of jacks) aan de USB kabel passen op zowel je mobiel als je boxjes. Anders kun je nog niet genieten van knetterharde muziek tijdens je oefeningen.
USB kabel

USB kabel voor verschillende toepassingen

Je kunt een USB kabel eigenlijk gewoon zien als een snelweg tussen twee apparaten. Een apparaat A (bijvoorbeeld je mobiel of je laptop) en een apparaat B (bijvoorbeeld je autoradio of je losse boxjes). Dus om van A naar B te komen heb je dan een goede kabel nodig. De voorbeelden die ik nu genoemd heb, zijn helemaal niet moeilijk. Je bestelt dan simpelweg een kabeltje en je kunt onderweg genieten van de playlist op je mobiel of tijdens een presentatie gebruik maken van het geluid van je laptop.

USB kabel voor grotere afstanden

Als je DJ bent, dan weet je het wel. De kabels die je gebruikt van je draaitafels naar de boxen zijn net even wat langer dan de kabels die je thuis gebruikt. Hou er dan wel rekening mee dat een USB kabel maar tot een bepaalde lengte optimaal werkt. Als je een grotere afstand wilt (of moet) afleggen met je kabel, dan is het verstandig om er een versterker tussen te plaatsen. Zo weet je zeker dat het door jou gecreëerde geluid optimaal de zaal in geblazen wordt. Daar verdien je immers je geld mee.

USB kabel voor de laptop

Als je meerdere toepassingen aan je laptop hebt hangen en je USB poorten raken vol, dan hoef je je daardoor echt niet te laten beperken. Je kunt dan alsnog een extra USB kabel aansluiten door gebruik te maken van een USB hub. Dit is een soort van stekkerdoos, maar dan voor USB kabels. Je hebt dan extra ingangen, zodat je alle mogelijke apparatuur kunt blijven aansluiten op je laptop. Dit is vooral handig wanneer je een grote presentatie moet geven.