Ondergoed. We dragen het elke dag en is een belangrijk stukje comfort in onze outfit. Het is een kledingstuk waar we over het algemeen niet echt aandacht aan besteden en het vaak maar even snel tussendoor aanschaffen. En zeker de mannen besteden geen aandacht hieraan. Het enige waar de meeste mannen dan ook op letten is of het merk is ja of nee, terwijl dit bij verre niet het belangrijkste is. De pasvorm, het materiaal en vooral de kwaliteit zijn de 3 belangrijkste dingen om op te letten. Toch hechten vele mannen hier geen waarde aan, dus bespreken we daarom vandaag wat je allemaal moet weten over herenondergoed.

De stijl

Wat ook zo bij broeken en schoenen is, is dat de stijl goed bij je moet passen. Dit is ook zo bij ondergoed. Je moet zelf ondervinden welke stijl je fijn vindt. Er zijn verschillende soorten stijlen en hieruit moet je een keuze gaan maken welke je het beste bij jou vindt passen. Zo heb je een slip, een boxer met een korte pijp, een boxershort, een boxer met een lange pijp, ga zo maar door.

Het materiaal

Zoals je bij elk kledingstuk dat je aanschaft belangrijk vindt, is ook het materiaal belangrijk bij je onderbroeken. Er zijn drie belangrijke punten bij ondergoed waar je op let: comfort, ondersteuning en ademend. Tegenwoordig worden de meeste onderbroeken gemaakt van katoen. Nu zijn er wel steeds meer ontwikkelingen op het gebied van mode en ook de onderbroeken wereld komt hierbij kijken. Zo zijn er nieuwe stoffen uitgebracht, speciaal als technologische ontwikkeling op het onderbroeken gebied. Deze stoffen staan bekend om hun duurzaamheid, ademend en warmtegevoelig.

Ander ondergoed

Naast onderbroeken vallen er natuurlijk meer kledingstukken onder het stukje ondergoed voor mannen. Zo heb je een onder shirt. Dit item hoef je niet altijd te dragen, maar voorkomt zweetvlekken op je kleding. Hierdoor hoef je minder snel je kleding te wassen. Deze shirts heb je nog met een ronde hals, een V-hals, turtle neck of een kleine col.

Daarbij heb je natuurlijk nog pyjamabroekjes en sokken. Witte stokken zijn momenteel erg populair en zie je dan ook vaak terugkomen in de streetwear scene. Ze worden ook vaak gebruikt om je outfit een festival look te geven door hoog op te trekken op de enkel. Dit combineer je dan leuk met een stel sneakers of laarsjes waardoor je je outfit een stoerder effect geeft.