Waar denken we aan als we aan Nederland denken? Tulpen, klompen, molens, regen. Maar naast al deze dingen zijn we natuurlijk een heel sportief land. Op de olympische spelen blinken we uit en bij de wintersporten staan we ook vaak ergens bovenin bij de uitslagen. Naast deze professionele sporten zijn er ook twee dingen die elke Nederlander al vanaf kleins af aan moet leren: Zwemmen en Fietsen. Dat is natuurlijk ook wel logisch in dit platte en waterige land, maar wat zijn de leukste dingen om in Nederland te doen en te ontdekken?

Fietsen

Fietsen is een van de meest logische vervoersmiddelen binnen Nederland, daarom beginnen de meeste kinderen op een vroege leeftijd al met het leren van fietsen. Dit doen ze natuurlijk niet meteen op een normale fiets, maar vaak begint het al met een loopfiets. Hierna volgt de promotie naar een meisjes fiets en of een jongens fiets met zijwieltjes en wanneer het dan eindelijk zover is gaan die zijwieltjes eraf en verleren we het fietsen nooit meer. Dit is wanneer de pret begint. Met de fiets richting school en op latere leeftijd met de fiets naar de kroeg toe. In Nederland is het heerlijk op de fiets. Er is voor ieder wat wils met onze vele natuurgebieden. Al wil je over de hei, tussen de duinen of door het bos fietsen, het is allemaal mogelijk en ligt vaak nog dicht bij elkaar ook. Een dagje lekker uitwaaien op de fiets en tijdens de fietstocht een terrasje pakken tijdens de lunch is dus een goede en sportieve manier om bijvoorbeeld je zondag mee door te brengen.

Wandelen

Naast alle lange paden die je in Nederland kan befietsen kun je deze natuurlijk ook bewandelen. Voor alle wandelaars onder ons zijn de natuurgebieden in Nederland ook geen overbodige luxe. Overal verspreid over het land zijn er verschillende wandelroutes die langs al het moois wat Nederland te bieden heeft lopen. Hiernaast is de Nijmeegse avondvierdaagse een hele happening in Nederland, maar naast deze grote vierdaagse zijn er vaak ook in de dorpen kleinere avondvierdaagsen te vinden voor de kinderen.

Varen

In Nederland zijn er ook zat mogelijkheden om een dagje te gaan varen. Op de “vele” warmere en benauwde dagen in Nederland is een beetje afkoeling op het water niet verkeerd. Maar ook op de wat frissere dagen is varen geen verkeerd uitje om op een dag te doen.