Dat sporten gezond is weten we allemaal maar als je intensief aan jouw lichaam gaat werken, is het wel belangrijk om te weten waar je mee bezig bent. Je moet immers wel weten hoe je bepaalde sportoefeningen moet uitvoeren voordat je ineens met blessures rondloopt. En ook is het belangrijk dat je goede sportkleding hebt. Bouw je het goed op en voed je je lichaam genoeg? Voor iedereen is dit anders, dit ligt ook aan de wensen die je hebt of de beweegreden die achter jouw beslissing om te sporten zit. In deze blog vertel ik je meer over hoe je jouw nieuwe gezonde levensstijl ook daadwerkelijk gezond kan maken. De mindset is er, nu de uitvoering!

Sporten doe je in sportkleding

Veel mensen sporten in een oud shirt en een gewone joggingsbroek. Maar er zijn niet voor niets merken die zich specialiseren in sportkleding. Merken zoals Adidas. Deze kleding doet iets dat gewone kleding wat gewone kleding niet doet. Deze kleding biedt namelijk ondersteuning. Met een korte broek of sportlegging heb je meer bewegingsruimte. Een gewone jonggingsbroek is vaak ook zwaarder en dikker van stof en ademt slechter dan sportkleding. Daarnaast is het belangrijk om goede sportschoenen te hebben. Je hele lichaam leunt hierop, als het hier niet goed zit, krijg je hier door je hele lichaam last van. Het kopen van goede sportschoenen is dus misschien wel het belangrijkste van jouw hele outfit. Zoek daarom goed naar welke schoenen perfect voor jou zijn. Adidas sneakers heren bijvoorbeeld.

Voeding die voedt

Als jouw doel gewichtsverlies is of het strak krijgen van jouw buikje, armen of benen dan is er één regel die je in gedachten moet houden: afvallen komt voor 20 procent door trainen en 80 procent door voeding. Als je wilt afvallen kun je dit niet alleen voor elkaar krijgen door te sporten. Je zal hiervoor je voeding moeten aanpassen. Zoals het gezegde luidt: ‘You can’t out train a bad diet’.

Beginnende begeleiding

Als je nieuw bent op het gebied van sport en dan met name fitness is het enorm belangrijk dat je weet hoe je oefeningen uit moet voeren en apparaten moet gebruiken. Anders loop je naar alle waarschijnlijkheid blessures op en doe je jezelf zeer. Zeker als je net begint met sporten is het belangrijk om op te bouwen. Push jezelf. Je lichaam kan vaak meer aan dan jij denkt. En het allerbelangrijkste is: Houd het leuk! Sporten is leuk en samen sporten met een vriend of vriendin of trainer is nog leuker!