De komende week tikken we de 35 graden weer aan en dat is eigenlijk het soort weer om helemaal niets te doen. Door de warme temperatuur voelen we ons snel loom en rozig. En de verleiding is dan ook groot om de sportspullen aan de kant te schuiven en een terrasje op te zoeken. Maar dat hoeft helemaal niet! Er zijn een hele hoop manieren om toch comfortabel te sporten met warm weer. Het is namelijk bijna nooit té warm. Misschien na die 35 graden is het niet zo leuk meer maar we vinden snel excuses om niet te sporten. Laat warm weer daar niet één van zijn!

Rekken en strekken

Als je het om medische redenen niet ziet zitten om je in het zweet te werken met warm weer dan kan je toch in beweging blijven door rek en strekoefeningen. Het vergt wat discipline om hier een uur mee bezig te zijn maar het kan heel goed en het is heerlijk voor je spieren. Zo maak je ze los en moeten ze ook een beetje aan het werk zonder dat je hartslag omhoogschiet. Yoga is hier een goede oplossing voor als volledige training. Je wordt er nog rustig van ook, heerlijk met warm weer!

Koel de gewrichten

Wanneer je last hebt van bepaalde spiergroepen of gewrichten kan een koelelement als een koelvest heel goed werken. De warmte is vaak goed voor zere of stramme spieren maar kan ook te veel worden. Met een koelvest bijvoorbeeld houd je je torso koel, ook lekker voor na het sporten! Je geeft zo die bepaalde spiergroepen en gewrichten het beste, ongeacht wat het weer doet.

Zoek de koele ruimtes

Op veel dagen is het lekker om buiten te sporten. In de winter kan dat bijvoorbeeld prima. Als je hard genoeg werkt dan krijg je het vanzelf warm. Ook dan zal het zweet op een gegeven moment op je rug staan. Op de hete zomerdagen is het echter binnen lekkerder. Zoek naar ruimtes die prettig en koel zijn. Samen sporten in de thuisgym in de kelder van een vriend is leuk en goed voor je. Daarnaast heeft de sportschool vaak zelf genoeg airco om de hitte buiten te houden en het aangenaam te maken voor sporters.

In de meeste gevallen komt het neer op discipline en het kennen van je eigen lichaam. Blijf in vorm, ook ín de zomer. Succes en vooral veel (zweet)plezier