Staat er een voetbaltripje op de planning? Dan zijn dit 3 dingen die je absoluut niet mag missen! Elke voetbaltrip is altijd weer anders maar een aantal dingen kan je altijd blijven doen. Aangezien elk stadion en voetbalstad dit heeft!

#1 Bezoek de fanshop

Ben je een weekendje naar je favoriete club? Dan wil je natuurlijk iets hebben om mee naar huis te nemen. Vaak kan je ook nog is iets kopen wat speciaal met die wedstrijd te maken heeft. Bijvoorbeeld een sjaal met de matchday en de clubs erop. Daarnaast mogen de voetbaltenues niet ontbreken in de fanshop, en eigenlijk (wanneer je deze nog niet hebt) moet je die halen! Hebben ze je maat hebt dan bestel je m gemakkelijk achteraf online.

#2 Stadiontour

Een stadiontour door de je favoriete stadion mag natuurlijk niet ontbreken tijdens je weekendje. Neem een kijkje in de kleedkamer, op het veld en kom alles te weten over hoe de club ontstaan is en waar de grootste mensen de wedstrijd kijken. Tijdens een stadion tour kom je op plekken waar je normaal gesproken niet zou komen wanneer je alleen naar een wedstrijd gaat. Daarnaast krijg je vaak een stadiongids mee die je alles verteld over het stadion, de staff, de geschiedenis en de huidige spelers. Vaak kom je bijvoorbeeld dingen te horen die spelers doen voorafgaand aan een wedstrijd. Deze leuke weetjes zorgen er uiteindelijk voor dat je heel anders naar je club gaat kijken tijdens de wedstrijd, aangezien je dan veel weet.

#3 De wedstrijd

De wedstrijd is natuurlijk hetgeen waarvoor je komt. Op naar het stadion, met de merchandise van je favoriete club aan ga je richting het vak waar je zit. Het moment is daar, het fluitsignaal, de wedstrijd is van start gegaan. Tijdens je voetbaltrip moet dit het hoogtepunt zijn, afhankelijk van de uitslag, kan dit ook je weekend helemaal afmaken.

Tijdens de wedstrijd heb je een aantal momenten waarbij je nog even door het stadion kan lopen. Nu je weet hoe het er van binnen verder uitziet kijk je heel anders tegen het stadion in.

Als laatste tip willen wij nog meegeven dat je vooral moet genieten van je voetbaltrip. Geniet van de sfeer in het stadion en het hele gebeuren er omheen. Vraag mensen rondom het stadion of ze nog leuke cafeetjes in de buurt weten om heen te gaan na de wedstrijd voor een leuke afterparty!